nedcar1NedCar verlengt ruim tweehonderd jaarcontracten niet. Dat heeft het bedrijf donderdag aan de vakbonden laten weten. Oorzaak is de economische malaise en de ingezakte autoverkopen.

Dat zei bestuurder Jean-Marie Severijns van CNV Metaal en Elektro donderdag. Een deel van de jaarcontracten loopt al in april af, andere lopen door tot november, met een piek in juni. NedCar gaat de mensen aanmelden bij het Mobiliteitscentrum in Sittard.

Van mensen die voordat hun jaarcontract afloopt elders aan de slag kunnen, maar tegen een lager loon, wordt dat loon aangevuld tot het NedCar-niveau, zei bestuurder Henk van Rees van FNV-Bondgenoten. Die aanvulling stopt bij het aflopen van het oorspronkelijke jaarcontract.

Vrijdagochtend demonstreert de FNV in Den Haag onder meer voor verlenging van de werktijdverkortingsregeling (wtv). Van Rees vreest massaontslagen bij NedCar als in juni deze wtv-regeling afloopt. Na het vertrek van de ruim tweehonderd jaarcontractanten werken bij NedCar nog ongeveer 1650 mensen.
Bron:Telegraaf