Tata Steel verkoopt haar 100% aandeel in Vlietjonge (Nieuwegein) aan het management van Vlietjonge en investeerder Standard Investment. Tata Steel is verheugd over deze deal omdat zo het oudste staalhandelsbedrijf van Nederland (opgericht in 1751) wordt voortgezet.

De verkoop vloeit voort uit de strategie van Tata Steel om te focussen op de kernactiviteiten in het licht van de aanhoudend zwakke markt in Europa. Tata Steel levert slechts een klein deel van het staal dat Vlietjonge verwerkt en er is geen strategische link tussen Vlietjonge en de activiteiten van Tata Steel op het vasteland van Europa. Vlietjonge is een groothandel voor met name lange staalproducten. Het bedrijf levert onder meer balk- en stafstaal, kokers en buizen, koudgewalste profielen, warmgewalste platen, dunne beklede platen en autogeen gesneden plaat op maat levert aan meer dan 800 klanten in vooral de sectoren constructiebedrijven, staalbouwers en carrosseriebedrijven. Vlietjonge realiseert met 60 medewerkers een omzet van circa 35 miljoen euro.
Arthur Janssen, General Manager Vlietjonge: “Het management en Standard Investment zullen na de verzelfstandiging de huidige groei van het bedrijf blijven continueren bij constructiebedrijven, staalbouwers, carrosseriebedrijven en in specifieke segmenten van de industrie.”
“We zijn verheugd om in Vlietjonge te investeren en hebben veel vertrouwen dat het management samen met Standard Investment, op basis van de al ingezette veranderingen, Vlietjonge kan leiden naar de volgende 250 jaar van haar bestaan” aldus Guido Grobbink, partner bij Standard Investment. ”
Bron:Metaalnieuws