Aluminium rondstaf 6026Vaak heb je als ontwerper of bewerker lastige materiaalkeuzes te maken. In aluminium bijvoorbeeld staan sommige eigenschappen haaks op de ander. Als je een goede buigkwaliteit wil dan sluit  je daarmee bepaalde legeringen uit die wellicht qua eigenschap wél van pas zouden komen. 
Twee eigenschappen die vroeger niet (goed) te combineren waren zijn “verspaanbaar en anodiseerbaar”.
Met de komst van aluminium 6026 is daar verandering in gekomen. De belangrijkste voordelen op een rijtje;
– Goed verspaanbaar
– Goed anodiseerbaar
– Uitstekende corrosiebestendigheid

De kwaliteit is enkele jaren geleden ontwikkeld om te kunnen voldoen aan de steeds strenger wordende regelgeving ten aanzien van het gebruik van zware metalen. In dit technische infoblad worden chemische samenstelling en mechanische waarden uiteengezet.