verspaningsindexDe metaal gerelateerde branches – Metaalhandel, Verspaning en Plaatbewerking – deden het in mei minder slecht dan een maand daarvoor. Voor al deze branches geldt echter dat ze nog steeds onder de groeigrens van 50 uitkwamen. Dit blijkt uit respectievelijk de Staalfederatie Branchebarometer Metaalhandel, de Verspaningsindex en de FDP BrancheBarometer Plaatbewerking. De PMI index van de totale industrie die door Nevi elke maand wordt vastgesteld kwam in mei uit op een score van 41,2.

Metaalhandel
Uit de laatste meting van de Staalfederatie Branchebarometer Metaalhandel blijkt dat de deelnemers in de branche ‘Metaalhandel’ in mei veel positiever zijn dan in april over de groei in de branche. De indexscore steeg van 27,1 in april naar 42,3 in mei.

Verspaning
De Hamel Verspanigsindex blijft achter bij de andere indexen door zelfs onder de 40 te eindigen. Ook de Verspaners waren minder negatief over mei dan de maand daardoor. De indexscore steeg van 29,5 naar 33,5.

Plaatbewerking
De FDP BrancheBarometer kwam van de metaalgeralateerde indexen het hoogst uit. De inkoopmanagers in de metaalbewerkende branche ‘Plaatbewerking’ waren in mei positiever dan in april, een indexscore 42,5 versus 38,5.