duitse-staalindustrieDe staalproductie in Duitsland is in mei opgekrabbeld na een historisch dieptepunt een maand eerder. De productie steeg met 15,7% tot 2,17 miljoen ton. Dat maakte het Duitse federale bureau voor de statistiek maandag bekend.
Volgens een woordvoerder van de Duitse staalbranche kan de toename betekenen dat het laagste punt is gepasseerd, al is het nog te vroeg om te spreken van een keerpunt. Ten opzichte van een jaar eerder ging de staalproductie in mei met 47,8% omlaag.
Over de eerste vijf maanden van dit jaar was sprake van een productiedaling met 47% vergeleken met het voorgaande jaar tot 11,3 miljoen ton staal. Duitsland is de grootste staalproducent van Europa.

Historisch dieptepunt
In april zakte de staalproductie in Duitsland nog naar het laagste niveau sinds de Duitse eenwording in 1990. De vraag naar staal is sterk afgenomen door de economische crisis. Om de sterk gedaalde vraag het hoofd te kunnen bieden, hebben Duitse staalbedrijven als ThyssenKrupp en Salzgitter voor een groot deel van het personeel werktijdverkorting ingevoerd en zijn fabrieken stilgelegd.
Bron:Metaalmagazine