energieDe vakbeurs Energie 2009 groeit naar 275 exposanten: fors groter dan ooit. Energie blijft een hot item door de op termijn ongetwijfeld stijgende energiekosten en de ambitieuze doelstellingen van de overheid met betrekking tot het beperken van de klimaatverandering.

Energie 2009 wijst grote en middelgrote energieverbruikers uit de industrie en gebouwde omgeving concreet de weg naar structureel lagere energiekosten. De vijfde editie van de beurs vindt plaats van 6 t/m 8 oktober in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.

Groei

De beurs groeit jaarlijks met 30% tot 40%. Ook in 2009 is dit het geval waardoor de beurs nu in drie hallen is ondergebracht. Een hal met diverse onderwerpen, een hal met als thema energiebesparing gebouwen en een hal met de thema’s energiebesparing industrie en duurzame energie. Energieleveranciers, groothandelaren en inkoopadviseurs staan verspreid over de hallen.

Slim inkopen

Het serieus stilstaan bij het inkopen van gas en elektriciteit loont zich volgens de beursorganisatoren. Op Energie 2009 zijn energieleveranciers, contractors en inkoop-adviesbureaus aanwezig. Op het facturenspreekuur kan men zijn factuur laten controleren. Zonder in detail te treden kan een specialist vaak al bij een eerste beoordeling aangeven of besparing op de factuurposten mogelijk is.

Gebouwen

Op Energie 2009 vinden vastgoedontwikkelaars, architecten, gebouwbeheerders, installateurs en bedrijfsdirecties een groot aanbod van innovatieve en besparende energie-oplossingen zoals duurzame opwekking (zonne-energie, zonneboilers, compacte windturbines, de HRE ketel), bodemenergie, cv-ketels op biobrandstof, airco-installaties met warmte-terugwinning, LED-verlichting, isolatie, slimme meters, klimaat regulerende gevels, gebouwbeheersingsystemen, monitoring, daglicht benutting, slimme ventilatiesystemen en stadsverwarming.

Ondersteuning

Energie 2009 wordt vakinhoudelijk ondersteund door een adviescommissie bestaande uit brancheverenigingen en kennisinstituten zoals VNO-NCW, NVTG, Energiecentrum Midden- en Kleinbedrijf, MKB Nederland, VEMW, Aedes, Uneto-Vni, DE Koepel en ECN.

Congres

Naast de exposanten biedt Energie 2009 een activiteitenprogramma met ondermeer het congres over energiebesparing door het combineren van verwarmen en koelen, het congres over energie-inkoopbesparing voor 2009-2010, het Energietheater en de uitreiking van de FMN Energie 2009 Award. Energie 2009 is van dinsdag 6 t/m donderdag 8 oktober dagelijks open van 10.00 – 18.00 uur.
Bron:Metaalmagazine