11 augustus 2009

Productie industrie blijft laag

industrieDe productie en de omzet van de Nederlandse industrie zijn ook in juni aanzienlijk lager geweest dan een jaar eerder. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).De productie van de industrie lag in juni 13% lager dan een jaar eerder. Die afname is ongeveer even groot als in de zes voorgaande maanden. De industrie levert al sinds de zomer van 2008 minder productie dan een jaar eerder.

Minder productie
Alle takken van de industrie produceerden minder dan in juni 2008. De ondernemers in de industrie behaalden in juni 25% minder omzet dan in juni 2008. Ruim de helft van die afname, die van dezelfde orde van grootte is als in de vijf voorgaande maanden, komt door lagere prijzen.

Ook de metaalindustrie en de transportmiddelenindustrie hadden een grotere omzetdaling dan gemiddeld. De omzet nam het minst af in de voedings- en genotmiddelenindustrie.