verspaningsindexUit de laatste meting van de Staalfederatie blijkt dat de metaalbranche veel positiever is dan in augustus over de ontwikkeling in de branche. De branche ontwikkelde zich in september iets beter als de Nederlandse industrie.

Over de werkgelegenheid denkt het merendeel van de deelnemers licht positiever. Zij blijven
desondanks negatief gestemd. De voorraden nemen ten opzichte van vorige maand licht af. Hiermee blijft het niveau aan de lage kant. De bewerkingen in de branche Metaalgroothandel ontwikkelen zich sterk positief. Over de nieuwe orders denken de deelnemers sterk positief.


Plaatbewerkers

Uit de laatste meting van de FDP blijkt dat plaatbewerkers minder positief zijn dan in augustus over de groei in de branche. Zowel over de productie als werkgelegenheid denken ze minder positief dan vorige maand.

Verspaners
Uit de laatste meting van de meting blijkt de verspaners wel weer positiever dan in augustus zijn over de groei in de branche. Het gaat volgens de branche goed met de orders en werkgelegenheid.