Na een eerdere prijsstijging in december verhoogt Arcelor Mittal Staalhandel de prijzen opnieuw. Per 17 januari gaan de verkoopprijzen voor balkstaal, stafstaal en strippen met 30 euro per ton omhoog. Ook andere staalhandelaren verhogen hun prijzen.

Eveneens vanaf 17 januari verhoogt Arcelor Mittal de verkoopprijzen voor warmgewalste bandplaten, kwarto platen, koudgewalste platen, thermisch verzinkte platen en elektrolytisch verzinkte platen met 40 euro per ton.

En hierbij zal het opnieuw niet blijven, zo meldt senior sales manager Wim Gijsen in een brief aan zijn relaties. “Op basis van de ons nu bekende informatie, zullen wij ons tegen het einde van deze maand wederom met vergelijkbare verhogingen melden.”

Gijsen laat weten dat onder andere door de overstromingen in Australië en de dientengevolge stagnerende productie en leveringen van steenkool c.q. cokes, de prijzen van deze grondstoffen verrassend snel stijgen. De prijs van schroot is eveneens sneller gestegen dan aanvankelijk verwacht. De snel oplopende prijzen van deze grondstoffen hebben de producenten gedwongen om hun prijzen aan te passen.

Meer informatie en gedetailleerde prijslijsten staan op de website van Arcelor Mittal Staalhandel.

Ook andere staalhandelaren, zoals Van Leeuwen Buizen, Breedveld Staal en Krommenhoek Metals,  verhogen hun bruto staalprijzen. Meer hierover op de website Staalnieuws.

Tot slot meldt  ThyssenKrupp Materials Nederland  dat het per 27 januari vanwege de verhogingen in de bandstaalprijzen de brutoprijzen van gas- en vlambuizen verhoogt met respectievelijk 4 en 7 procent. De prijslijsten zijn al te downloaden op de website.