Medailletegel SochiGraveur Leo Huijser (Graveertechniek Nijdeken) uit Hengelo heeft het druk met het graveren van Nederlandse medailletegels in Sotsji. Z’n collega’s in Hengelo zijn druk met het maken van nieuwe tegels. Metaalketen Hengelo heeft voor de benodigde aluminium platen een spoedopdracht gekregen en inmiddels uitgeleverd.

Het regent schaatsmedailles in Sotsji en de namen van de winnaars en hun prestaties graveert Huijser razendsnel op tegels voor de ‘Lane of Fame’ in het Holland Heineken House. Op zijn manier bedrijft Huijser ook topsport.  Onmiddellijk na het bekend worden van de tijden gaat hij in Sotsji aan de slag, zodat de gegraveerde tegels op tijd klaar zijn voor de ontvangst van de winnaars in het Holland Heineken House.

medailletegel Kramer

Hij heeft inmiddels acht tegels gegraveerd en replica’s voor de sporters zelf. Huijser heeft zijn eigen graveermachine meegenomen uit Hengelo, die voor de gelegenheid oranje is gespoten. Vanuit Hengelo is een nieuwe voorraad tegels onderweg, om eventuele tekorten aan te vullen.

Bron: RTV Oost