17 februari 2009

Nog meer ontslagen bij DAF

daf-logoEINDHOVEN – Vrachtwagenfabrikant DAF schrapt aan het eind van de werktijdverkortingsperiode nog eens vierhonderd banen. De vakbonden en ondernemingsraad bevestigden dinsdag dat het bedrijf dat mondeling heeft aangekondigd.

Er lag al een adviesaanvraag voor het schrappen van 170 vaste arbeidsplaatsen.

De werktijdverkorting bij DAF loopt medio juni af. Met de vakbonden is afgesproken dat er tot medio juli geen mensen worden ontslagen.

Voorzitter Bouke Wijnia van de ondernemingsraad is niet verrast over de aankondiging. Hij houdt er rekening mee dat als de perspectieven in de vrachtwagenbranche niet snel verbeteren er nog een derde ontslagaankondiging volgt.

Uitkering

Afgelopen week bereikten het bedrijf en de vakbonden een akkoord over een sociaal plan. Naast de ontslagvergoeding berekend volgens de nieuwe kantonrechterformule, krijgen medewerkers die het betreft een extra uitkering van DAF tot het oude niveau.

Maandagavond laat werd bekend dat de truckbouwer in het Belgische Westerlo 873 banen gaat schrappen waardoor van het personeelsbestand daar nog maar ongeveer de helft over blijft.

Het bedrijf doet vooralsnog geen mededelingen.