KenniswerkersEind september kunnen bedrijven zich weer inschrijven voor de kenniswerkersregeling. Voor de tweede ronde is nog 45 miljoen euro beschikbaar.

In totaal werd door de ministeries van EZ en OCW 180 miljoen euro beschikbaar gesteld om kenniswerkers te behouden voor het Nederlandse bedrijfsleven. Door de crisis moeten bedrijven mogelijk bezuinigen op onderzoek. Dit kan leiden tot een verlies aan onderzoekscapaciteit dat na de crisis niet eenvoudig is op te bouwen.

De komende anderhalf jaar kunnen al 1472 onderzoekers aan de slag bij128 projecten bij universiteiten en grote technologie-instituten. Met deze detacheringen is 135 miljoen euro gemoeid. 

Ledendeel FME-website
FME is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de Kenniswerkersregeling en onderhoudt¬† contacten met het ministerie van EZ om deze regeling in de praktijk voor alle partijen tot een succes te maken. Op het ledengedeelte van de FME-website vindt u onder ‘Ontwerp& Productie’ regelmatig actuele berichtgeving met betrekking tot de kenniswerkersregeling.