’s Werelds grootste staalproducent ArcelorMittal  voorziet een daling van de vraag naar en prijs van staal in het huidige kwartaal, vanwege de toenemende zorg over de wereldwijde economische vooruitzichten.Economische onzekerheden zijn in de afgelopen weken toegenomen en beïnvloeden het vertrouwen van de afnemers, waardoor in het vierde kwartaal druk op zowel volumes als prijzen is te voorzien”, zei Chief Executive Lakshmi Mittal in een begeleidend commentaar.

Hij voegde aan het commentaar toe dat de staalproducent gedurende het derde kwartaal gemiddeld op 71% van zijn totale capaciteit opereerde. Dat is beneden het verwachte niveau van 75% – 80% dat het concern eerder aangaf. De CFO verwacht dat dit in het vierde kwartaal nog iets verder zal afnemen.

Daarnaast gaf de CFO aan te verwachten dat de hoeveelheid staal dat aan klanten wordt geleverd in het vierde kwartaal zal dalen ten opzichte van het derde kwartaal. Gedurende de afgelopen verslagperiode verscheepte de staalproducent 21,1 miljoen ton.

De dalende staalleveringen in het vierde kwartaal weerspiegelen volgens het concern de afwachtende houding onder klanten.