De Duitse minister van Economische Zaken, Brigitte Zypries, heeft vandaag laten weten dat Thyssenkrupp de fusie met het Brits-Nederlandse Tata Steel alleen door kan zetten als het de bonden en ondernemingsraad weet te overtuigen. Deze uitspraken zijn een tegenvaller voor Thyssenkrupp CEO Hiesinger die zich in toenemende mate onder druk voelt staan. Aan de ene kant willen investeerders dat Thyssenkrupp de fusie nu snel rond maakt. Aan de andere kant willen de vakbonden en ondernemingsraad juist niets weten van een samenvoeging van de staalactiviteiten met Tata Steel.

Zypries liet vandaag aan Reuters weten: “Zulke belangrijke bedrijfseconomische beslissingen kunnen alleen maar worden gemaakt na uitvoerig overleg met de werknemersvertegenwoordigers. Tot nu toe lijken die niet overtuigd. Dit leidt tot onzekerheid bij de medewerkers. Dat is slecht voor het bedrijf en slecht voor de medewerkers.” Voor vertegenwoordigers van de Thyssenkrupp-staalarbeiders zijn de uitspraken van Zypries een opsteker in aanloop naar de massale acties die zij voorbereiden tegen de fusie.

Foto: NextCONF

Doe mee met de discussie! 2 reacties

  1. sinds wanneer is Tata Steel Brits-Nederlands?

    • Je hebt een punt. Tata nam het Brits-Nederlandse Corus over en noemde het nieuwe bedrijf Tata Steel Europe, en vestigde daarvan het hoofdkantoor in Londen. We zullen het bedrijf – net als verschillende media en Wikipedia – daarom in het vervolg de ‘Indiaas-Brits-Nederlandse multinational Tata Steel Europe’ noemen. Dank voor je reactie.

Reacties zijn gesloten.

Categorie

Economie

Tags

, ,