fnvDe werkgevers en de vakbonden zijn het niet eens over de deeltijd-WW. FNV-Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond willen alleen instemmen met de deeltijd-WW als bedrijven het loon aanvullen tot 100 procent.

De twee bonden vinden ook dat het niet ten koste mag gaan van de pensioenopbouw en personeel moet na afloop van de deeltijd-WW minstens 26 weken in dienst blijven, zodat hun WW-rechten daarna weer op het oude niveau liggen.

Sinds 1 april kunnen bedrijven die door de crisis minder werk hebben WW-steun aanvragen om zo hun personeel tijdelijk minder te laten werken.

Massaontslagen
De werkgevers zeggen dat de regeling door de eisen van de vakbonden veel te duur wordt. Volgens voorzitter Kamminga van de metaalsector sturen de bonden op die manier aan op massaontslagen.

Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken wil zich niet in de discussie mengen, hij vindt dat de sociale partners er zelf uit moeten komen.

Bij uitkeringsinstantie UWV is nu voor 250 werknemers deeltijd-WW aangevraagd en op korte termijn zullen daar vermoedelijk nog 1650 aanvragen bijkomen. De aanvragen komen volgens het UWV vooral van kleine bedrijven.
Bron:NOS

Zie tevens het gerelelateerde artikel: “Deeltijd-ww ook zonder 100% salaris”