Het Aluminium Centrum heeft in samenwerking met M2i en 5 deelnemende bedrijven de website AluminiumCoach.nl gelanceerd. De gebruiker wordt begeleidt op het gebied van keuzes in aluminiumlegeringen en (ontwerp)mogelijkheden voor hun ontwikkeling. AluminiumCoach.nl is ingericht met een “Legeringswijzer, “Nieuwe Ontwikkelingen”, een “Ontwerpwijzer” en een rubriek genaamd “How It`s Made”. De rubrieken Legeringswijzer en Nieuwe Ontwikkelingen richten zich specifiek op aluminiumlegeringen. De Legeringswijzer is een hulpmiddel waarbij voor iedere toepassing of bewerking een geschikte legering wordt aangewezen. Na het invoeren van selectiecriteria als sterkte, lasbaarheid, bewerkbaarheid, anodiseerbaarheid, enz., worden de geschikte aluminiumlegeringen gefilterd uit de database. Met dit snelle hulpmiddel kunnen bedrijven hun klanten informeren, of men kan zelf op onderzoek uitgaan, welke legering zij kunnen toepassen voor hun ontwikkeling. In de Legeringswijzer staan veel standaard legeringen, maar deze worden actueel gehouden aan het groeiende marktaanbod aan “speciale” legeringen. In de rubriek “Nieuwe Ontwikkelingen” worden nieuwe legeringen uit- en toegelicht. Daarnaast worden nieuwe ontwikkelingen uit diverse sectoren op de website beschreven met de nadruk op de legeringen die hiervoor worden gebruikt en waarom deze geschikt zijn.

Van de productvormen en bewerkingen tot aan de vele oppervlaktebehandelingen, alle tips & tricks voor een product met aluminium worden in de Ontwerpwijzer behandeld. In How It`s Made wordt aan de hand van tekst, afbeeldingen en video’s uitgelegd waar aluminium vandaan komt, hoe het wordt geproduceerd en welke productvormen met welke techniek worden geproduceerd. De AluminiumCoach is een interessante en informatieve website voor iedereen die wil gaan werken met aluminium, inspiratie op wil doen over de mogelijkheden en kennis op wil doen over aluminium en de legeringen.

Kijk voor meer informatie op, www.aluminiumcoach.nl.