veilig werkenDe vraag welk bedrijf volgens werkgevers- en werknemersorganisaties zo goed mogelijk beleid maakt op het gebied van veilig en gezond werken. Daar draait het om bij de uitreiking van de titel IJzersterk Bedrijf. Elk jaar kiest de organisatie 5xbeter – een samenwerking van Metaalunie, FME, FNV Metaal, De Unie en CNV Vakmensen – vijf genomineerden die kans maken op de de titel IJzersterk Bedrijf.

Genomineerd zijn in de metaalbewerking:

  • MTN Metaalwerk uit Helmond
  • Porcon uit Deurne
  • Stacon Plaatbewerking uit Nieuwleusen
  • ZeestadStaal uit Den Helder

Ook in de metalektro zijn vier genomineerden:

  • GEA de Klokslag te Bolsward
  • Koninklijke Bammens te Maarssen
  • Nedal Aluminium te Utrecht
  • LDM te Drunen

Namens de jury heeft organisatiesocioloog John Vollenbroek de afgelopen weken een bezoek gebracht aan alle genomineerde bedrijven. Hij sprak daar met medewerkers en directieleden en beschrijft zijn observaties in een juryrapport. Op basis van deze bezoeken draagt John Vollenbroek de winnaars van de titel IJzersterk Bedrijf 2016 voor. De uitreiking van IJzersterk Bedrijf wordt op 20 juni in De Efteling bekend gemaakt tijdens het jubileumcongres van 5xbeter. In 2015 mochten Vermeulen metaal BV, RAVO BV en DAF Trucks NV zich IJzersterk Bedrijf noemen.

foto: Kris