EurozoneHet volume van de industriële orders in de eurozone is in juli harder gestegen dan verwacht. Dit blijkt uit cijfers van Eurostat, het statistiekbureau van de Europese Commissie. In vergelijking met juni steeg de index voor industriële orders in juli met 2,6%. Ten opzichte van vorig jaar was de afname 24,3%.

Economen voorspelden vooraf een stijging van 2,0% op maandbasis en een daling van 24,5% op jaarbasis. Eurostat stelde de cijfers over juni bij. In vergelijking met mei stegen de industriële orders in juni met 4,0% tegen de eerder gemelde stijging van 3,0%.

Ten opzichte van juni een jaar eerder daalde het aantal orders met 25,7%, terwijl eerder werd uitgegaan van een daling van 26,9%.

Stijging bedrijvigheid 
Uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Britse onderzoeksbureau Markit blijkt dat de bedrijvigheid in de productie- en dienstensector in de eurozone deze maand eveneens is gestegen.

De inkoopmanagersindex voor de productiesector nam toe van 48,2 punten vorige maand, naar 49 punten deze maand. De index voor de dienstensector steeg van 49,9 naar 50,6 punten. Een stand van boven 50 punten duidt op groei.

Het cijfer voor de productie was iets lager dan waarop analisten hadden gerekend. Het cijfer voor diensten was iets beter dan verwacht.