CBSIn augustus 2015 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 13,2 procent groter dan in augustus 2014, meldt het CBS. Deze stijging is vooral te danken aan aanzienlijk hogere investeringen in woningen en infrastructuur. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in september en oktober net zo gunstig als in augustus.
De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Augustus 2015 heeft evenveel werkdagen als augustus 2014.Investeringen-in-materiele-activa-volume-15-10-19

Vooral meer geïnvesteerd in woningen en infrastructuur
Net als in de voorgaande maanden is vooral meer in woningen geïnvesteerd. Ook de investeringen in infrastructuur, machines en personenauto’s waren aanzienlijk hoger dan een jaar eerder.

Omstandigheden investeringen in oktober en september net zo gunstig
De omstandigheden voor investeringen zijn in oktober en september even gunstig als in augustus volgens de CBS Investeringsradar. De radar laat aan de hand van zes indicatoren zien of de omstandigheden voor de Nederlandse investeringen gunstiger of minder gunstig zijn geworden.

In oktober was het consumentenvertrouwen en het oordeel van de Nederlandse ondernemers in de industrie over hun orderportefeuille positiever dan een maand eerder. Daarentegen was de toename van de koerswaarde van Nederlandse aandelen op jaarbasis kleiner.