AluAluminium draagt door de unieke combinatie van eigenschappen bij aan een duurzame wereld. Het is licht, sterk, corrosiebestendig en vooral duurzaam doordat het oneindig recyclebaar is zonder kwaliteitsverlies.
Produceert u aluminium producten of brengt u deze als handelaar op de markt? Of bent u gewoon geïnteresseerd in de ontwikkelingen binnen de toepassing van aluminium? Dan mag u het symposium op 17 november 2015 bij het Aluminium Centrum in Nieuwegein niet missen als inspiratiebron om u te kunnen onderscheiden naar uw (toekomstige) klanten met aluminium als ‘groen’ metaal!

Aluminium en het milieu worden vaak niet als een positieve combinatie gezien. Men legt vaak snel de link tussen vervuiling van het milieu en aluminium. Het tegendeel is juist waar!
In Nederland wordt aluminium tegenwoordig voor meer dan 75% gerecycled zonder dat er afname is van de kwaliteit van de mechanische eigenschappen. Om deze reden is het van belang al het aluminium wat in omloop is via inzamelen weer terug te laten komen in de keten.
Nog een belangrijker argument is dat het verkrijgen van gerecycled aluminium 95% minder energie kost dan het winnen van aluminium uit bauxiet.

Met de achtergrond van de unieke combinatie van eigenschappen is aluminium een zeer duurzaam materiaal. Om dit onderstrepen heeft de European Aluminium Association (EAA) de European aluminium industry’s Sustainability Roadmap Towards 2025 gelanceerd. Hierin worden doelstellingen genoemd voor een verantwoorde productie, verantwoord productontwerp en een verantwoord maatschappelijk gedrag.

Enkele feiten:
• Gewichtsreductie van een auto met 100 kg bespaart 8g CO2 emissie per kilometer
• 61% van de constructie van de Airbus A380 bestaat uit aluminium
• Intelligente aluminiumgevels in gebouwen verlaagt het energiegebruik in de gebouwen met 50%
• 70% van aluminium drinkbusjes werd in 2012 in Europa gerecycled; hiermee werd een emissie van meer dan 3,2 miljoen ton broeikasgas voorkomen
• In de laatste 30 jaar werd de dikte van aluminiumfolie 28 tot 40% verminderd zonder een afbreuk te doen aan de folie-kwaliteit

Tijdens het symposium zal worden ingegaan op de effecten van de duurzame toepassing van aluminium.

Naast de keynote voordracht door de European Aluminium Association zullen duurzame praktijkvoorbeelden uit diverse sectoren worden toegelicht.

Met aluminium kunt u zich als bedrijf onderscheiden, voor aluminium staat het licht op groen.
Kortom, genoeg reden om uw licht op te komen steken!

Kom ook op 17 november 2015 naar het symposium: Aluminium, het groene metaal.

Klik hier voor het programma en aanmelden.