industrieDe gemiddelde dagproductie van de Nederlandse metaalindustrie was in juni 0,6 procent hoger dan in juni 2015. Dat heeft het CBS vandaag bekend gemaakt. Daarmee blijft de metaalproductie iets achter bij het gemiddelde van de gehele Nederlandse industrie. Het gemiddelde indexcijfer voor de gehele industrie samen viel in juni 1,6 procent hoger uit dan in dezelfde maand vorig jaar.

Productie transportmiddelen groeit opnieuw aanzienlijk

Als wordt gekeken naar andere industrietakken valt vooral het wisselende beeld op. De productie van de transportmiddelenindustrie (auto’s, bussen en vrachtwagens) groeide met 11,4 procent. Ook de productiegroei van de farmaceutische, rubber en kunststof- en de voedingsmiddelenindustrie was groter dan gemiddeld. De productie van de machine- en de elektrische-apparatenindustrie kromp daarentegen ten opzichte van juni 2015.

Vertrouwen

Het vertrouwen van producenten in de industrie is in juli nauwelijks veranderd, maakte CBS vorige week bekend. De indicator van het producentenvertrouwen kwam in juli uit op 5,1. Dat is iets lager dan de 5,4 van juni, het hoogste niveau van het producentenvertrouwen in ruim 5 jaar.

Bron: CBS