henk-kampMinister van Economische Zaken Henk Kamp heeft tijdens een vergadering in Brussel over de toekomst van de Europese staalindustrie aangeven dat hij in de bres springt voor Tata Steel IJmuiden: “Tata Steel Nederland moet onder alle omstandigheden overeind blijven. Er is toekomst voor de Nederlandse staalindustrie.” Kamp wil niet zeggen of hij met Tata onderhandelt over het verplaatsen van het Europese hoofdkantoor naar IJmuiden. Maar dat hij de Indiërs wijst op het gunstige vestigingsklimaat hier, wil hij wel kwijt: “Tata bekijkt hoe de Europese capaciteit kan worden herschikt en waar het Europese hoofdkantoor komt. Een besluit dat Tata zelf moet nemen. Maar ik wil ze natuurlijk wel graag beïnvloeden. De regering laat niet na onder de aandacht te brengen dat Tata Nederland het meest efficiënte, innovatieve bedrijf is met een zeer gunstige ligging.”