Nadat een paar dagen terug verschillende media meldden dat deze week de fusie tussen Thyssenkrupp en Tata Steel rond zou komen, zijn economieredacties uit de hele wereld op zoek naar het laatste nieuws. Een klein overzicht.

Groot-Brittannië
De BBC meldde vanochtend dat de fusie ‘close to completion’ is. De zender beroept zich op bronnen uit de Londense City, maar verwacht dat het nog wel een paar dagen kan duren.

Duitsland
Duitse media leggen vooral de nadruk op het feit dat werknemersvertegenwoordigers en de OR van Thyssenkrupp hebben laten weten toe te stemmen en dat vanmiddag de Raad van Toezicht samenkomt om de deal goed te keuren.

Ook zijn er nog Duitse zorgen over het feit dat binnen een aantal jaren buitenlandse investeerders alles voor het zeggen krijgen bij Thyssenkrupp.

India
Volgens het Indiase Business Standard krijgt Thyssenkrupp 55% van de aandelen van de nieuwe joint venture. Dit zou te danken zijn aan activistische aandeelhouders die niet akkoord gingen met een 50/50 verdeling.

De beurskoers van moederbedrijf Tata Steel is met het nieuws op komst alvast stijgende.

Nederland
Regionale media in Noord-Holland menen te weten dat vandaag witte rook zal verschijnen, en spreken over een historische dag.