investeringsradarBinnen het MKB-metaal verwachten de verspanende- en de metaalwarenbedrijven het komende half jaar meer te investeren in hun machinepark. De te verwachten investeringen liggen hoger dan in Q1 van 2015. Dit blijkt uit de Metaalunie Economische Barometer van het MKB-metaal over het eerste kwartaal.

De verspaners en metaalwarenbedrijven vormen hiermee een positieve uitzondering binnen MKB-metaal, maar volgen wel een grotere markttrend. Want ook het CBS ziet een groei in investeringen in materiële vaste activa. Uit de CBS Investeringsradar valt op te maken dat er in februari vooral sterk meer is geïnvesteerd in machines, infrastructuur, huizen en vliegtuigen. De cijfers steken niet alleen positief af ten opzichte van de maand januari – toen er ook al groei te herkennen was – maar ook met februari vorig jaar. En volgens het CBS zullen de investeringsomstandigheden in april nog beter zijn.