Michael van StraalenDe banengroei is op het hoogste niveau gekomen sinds februari 2009. Uit de laatste cijfers van het CBS blijkt dat er in juli 116.000 banen meer waren dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat duidt op een positieve sentimenten onder ondernemers in ons land. Voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland beaamt dat de stemming onder ondernemers in Nederland optimistisch en vol vertrouwen is. In het FD vertelt hij: “We moesten het een tijdje wel erg sterk van de export hebben. Inmiddels draait de binnenlandse economie beter en kunnen we op eigen kracht groeien. Dat zie je terug bij mkb’ers die voor de binnenlandse markt werken.”

Vast en flexibel personeel in de metaal

Brancheorganisatie Metaalunie ziet banengroei ook terug onder MKB-bedrijven in de metaal. Uit cijfers in de Economische Barometer van begin deze maand wordt duidelijk dat het aantal bedrijven met meer vast personeel in dienst, in het tweede kwartaal groeide met 25% ten opzichte van het eerste kwartaal. Ook het aantal bedrijven met meer flexibel personeel in dienst nam toe, al was die groei minder sterk als bij het vaste personeel. Ook is het aantal MKB-ers in de metaalbranche met openstaande vacatures toegenomen.